Sunday Resort

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Χαλκιδική

Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα είναι η πρώτη χερσόνησος από δυτικά. Είναι καταπράσινη με πλούσιο πευκόδασος. Η περιοχή είναι πεδινή χωρίς ιδιαίτερα υψόμετρα και βουνά. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Υπάρχουν αμέτρητες οργανωμένες παραλίες και αποτελεί έλξη για κοσμοπολίτικο τουρισμό και διασκέδαση. Στις αρχές του ποδιού βρίσκεται η κωμόπολη Ν. Μουδανιά (55 χλιμ. Περίπου από τη Θεσσαλονίκη). Τα Ν. Μουδανιά είναι μια όμορφη κωμόπολη με πολλά εμπορικά μαγαζιά και τη διάσημη «Γιορτή της Σαρδέλας», όπου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, κερνάνε ψητά ψάρια και άφθονο κρασί.

Στη συνέχεια του ποδιού υπάρχει τη Ν. Ποτίδαια, κτισμένη πάνω στην παλιά αρχαία πόλη τη Ποτίδαιας στο στρατηγικό γεωγραφικά σημείο, με τον ισθμό της Ποτίδαιας να χωρίζει το πόδι της Κασσάνδρας και να ενώνει τον Θερμαϊκό κόλπο με τον αντίστοιχο Τορωναίο. Το επόμενο χωριό είναι της Νέας Φώκαιας με τον εντυπωσιακό Βυζαντινό πύργο. Στη συνέχεια της χερσονήσου της Κασσάνδρας, στρίβοντας δυτικά βρίσκεται η περιοχή Σάνη, με το αρχαίο θέατρο που φιλοξενεί το γνωστό φεστιβάλ του Σάνι κάθε καλοκαίρι με πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Ανατολικότερα είναι το χωρίο της Αθύτου, ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό μπροστά στη θάλασσα.

Το επόμενο μέρος είναι η Καλλιθέα που αποτελεί το μέρος έλξης για νυχτερινή διασκέδαση, όλων των ειδών και κατηγοριών όλο το 24ωρο. Επόμενο χωριό είναι η Κρυοπηγή, καταπράσινη από πεύκα. Συνεχίζει το Πολύχρονο, η Χανιώτη, το Πευκοχώρι με τις κατασκηνώσεις του, το Παλιούρι, η Αγία Παρασκευή με τα φυσικά ιαματικά λουτρά της, η Νέα Σκιώνη στο τέλος που αγναντεύει το αιγαίο πέλαγος, με καλές ψαροταβέρνες για φρέσκα ψάρια.

Συνεχίζοντας το δρόμο της επιστροφής από δυτικά συναντάμε την Καλάνδρα, το Ποσείδι και τη Φούρκα και Σίβηρη φτάνοντας πάλι στο Σάνη. Στο κέντρο της χερσονήσου βρίσκεται η κωμόπολη της Κασσάνδρας, γνωστή ως Βάλτα, με μαζαγιά, ταβέρνες, νοσοκομείο και δημόσιες υπηρεσίες.

 

Σιθωνία

Η Σιθωνία είναι το δεύτερο μεσαίο «πόδι» της Χαλικιδκής. Η Σιθωνία παρουσιάζει μια άγρια ομορφιά διαφορετική από την υπόλοιπη Χαλκιδική με αμέτρητες παραλίες, οργανωμένες και μη. Στη Σιθωνία τα πεύκα ξεπηδούν μέσα από τα άγρια βράχια και πολλές φορές ακουμπούν τη θάλασσα (ακτή πίτακα).

Η περιοχή γενικά είναι ημιορεινή με πυκνά και δύσβατα δάση και απόκρεμνες πλαγιές, που δημιουργούν μοναδικούς πολλαπλούς κολπίσκους που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Μετά τη Γερακινή υπάρχει στα 5χλμ. το θέρετρο Ψακούδια που σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακολουθεί η Ορμύλια 3χλμ από τη θάλασσα και πολύ γνωστή για τα λαχανικά και φρούτα της. Στη συνέχεια το Βατοπέδι με το μοναστήρι της Παναγίας της φιλανθρωπινής. Έπειτα η Μεταμόρφωση με το ομώνυμο πανηγύρι στις 6 Αυγούστου. Μετά αρχίζει η περιοχή της Νικήτης 32 χιλ, με πολλά καταλύματα και οικισμούς, ταβέρνες και λιμάνι. Συνεχίζοντας συναντάμε τη διασταύρωση της Νικήτης.

Πηγαίνοντας δυτικά υπάρχουν πολλές παραλίες (συνήθως μη οργανωμένες) και πολλά κάμπινγκ, να φτάσουμε στο κοσμοπολίτικο Ν. Μαρμαρά 45 χλμ. Ο Ν. Μαρμαράς είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη της περιοχής. Θυμίζει νησιώτικο χωριά με τα 4 λιμάνια του και τις ανηφόρες-κατηφόρες. Υπάρχει μεγάλη αγορά για ψώνια, ταβέρνες και νυχτερινή διασκέδαση όλων των ειδών. Μετά το Ν. Μαρμαρά συναντάμε το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς με το καζίνο και τα φημισμένα κρασιά του. Ακολουθεί μια διαδρομή μέσα σε πευκοδάσος με πολλές παρακάμψεις προς μοναχικές παραλίες, μέχρι να φτάσουμε στην Τορώνη.

Το αρχαίο κάστρο σώζεται ακόμη μέσα στη θάλασσα. Μετά είναι το Πόρτο Κουφό, ένα ψαροχώρι με φυσικό κόλπου, καταφύγιο για κάθε καιρό. Ακολουθεί η Σάρτη που αγναντεύει τη Λήμνο και στην ενδοχώρα η Συκιά. Βρισκόμαστε πια στην ανατολική μεριά του «ποδιού» και παίρνουμε το γυρισμό συναντώντας πολλά κάμπινγκ (Αρμενιστής, Καλαμίτσι) με απίθανες παραλίες (Καβουρότρυπες) και πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά.

Καταλήγουμε στον οικισμό Βουρβουρού και μετά στο ψαροχώρι Όρμος Παναγιάς, από όπου ξενικά το καραβάκι για τουριστική ξενάγηση-περιήγηση στη χερσόνησο του Άθου. Μετά βρίσκεται η παραλία «τρανή αμμούδα», 5 χλμ παραλία και στην ενδοχώρα, το χωριό Αγ. Νικόλαος. για να καταλήξουμε τελικά στη διασταύρωση της Νικήτης.

Happy Visitors !

What our customers say about us

 • I don’t have enough words to describe how we liked our stay at Vassilis’ Sunday Resort in Gerakini …

  Koen V – Wonderful holiday in Halkidiki
 • Best accomodation!!! We were here for a three times….

  Nada S – Best appartment ever
 • We’ve spend 10 days this august in Sunday Resort. That was a wonderful choice and some awesome time for our family. The rooms are very cozy, clean and spacious. Vassilis, the owner, helps with really everything.
  Ula – Great Greek summer time !
 • Traditional and cozy hotel, perfect location, sea view (from balcony) — Gods view 🙂 Quiet place Friendly owners Green all over (olive trees, grass). Easy access to both Peninsulas: Sithonia and Kassandra I am a very big fan of Greece. No year can pass without visiting this magnificent country. I shall be back again soon here…

  Lucianosss – One week in a mythical Greek olive-garden
 • If you want a real vacation you are in the right place. Quiet, and no crowd. Resort is identical to the picture….

  Marija P – The right place to rest!

Recent from our Blog

Κάντε Κράτηση

Check for availability